Budapest XII. kerület élelmiszerüzlet építése

Budapest XII. kerület élelmiszerüzlet építése

Budapesten a XII. kerületben, a budai hegyvidékben a modern kor igényeinek megfelelő, környezetébe, utcaképbe illeszkedő kortárs építészeti megoldásokat alkalmazó új élelmiszerüzlet épült.

ÉLELMISZERÜZLET ÉPÍTÉSEÉpíttető:                                                          Vörösvár Invest Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Fővállalkozó kivitelező:                                ÉPDUFERR Zrt.
 
Budapesten a XII. kerületben, a budai hegyvidékben a modern kor igényeinek megfelelő, környezetébe, utcaképbe illeszkedő kortárs építészeti megoldásokat alkalmazó új élelmiszerüzlet épül.
A telek optimális kihasználásának érdekében az épület tömegformálása a telek lejtős adottságait követi le, parkoló szint részben terepszint alá süllyesztett, így az oszlopokon álló üzletszint harmonikus léptékben emelkedik ki környezetéből és akadálymentesen megközelíthető.
Az alsó szinten elhelyezett parkoló terület tehermentesíti a környező utcákat és tereket és elektromos autók töltésére is lesz lehetőség. Az épületet lezáró lapostetőn tetőkert került kialakításra, melyek öntözését újrahasznosított esővízzel oldják meg.
A tervezés folyamán fő szempont volt a környezettudatosság melynek szellemében megújuló energiák használata mellett szerepet kapott passzív napenergia hasznosítása, nagy üvegfelületekkel, és megfelelő hőtároló képességű falakkal, födémekkel. Az épület hűtési és fűtési rendszere környezetbarát talajszondás hőszivattyús rendszerrel biztosítja a komfortos közérzetet. Valamint a további két parkoló állás alkalmas elektromos autó töltésére.
2022 húsvétjától már egy modern Príma élelmiszerüzlet várja a vásárolókat.