Az Épduferr bejelentette,

Az Épduferr bejelentette,

hogy 2022. május 19-én az OTP-vel kölcsönszerződést kötött Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel nyújtására.


Forrás: Portfolio.hu 2022. május 20. 

A kölcsön célja a dunaújvárosi 780/28 helyrajzi számon felvett, természetben a 2400 Dunaújváros, Verebély László utca 26. alatti, „felülvizsgálat alatt” lévő, 8000 m2 alapterületű, kivett telephely megnevezésű ingatlan megvásárlásának és fejlesztésének finanszírozása.

A KÖLCSÖN ÖSSZEGE 271 MILLIÓ, AMELYHEZ A TÁRSASÁG 30,1 MILLIÓ FORINT SAJÁT ERŐT BIZTOSÍT.

A társaság a 10 éves futamidejű kölcsönt 2024. április 30-tól részletekben, havonta törleszti. A Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel konstrukció keretében nyújtott kölcsön állami kamattámogatást és kezelési költségtámogatást biztosít a kölcsön teljes időtartamára.

Az ingatlan vétel jogcímén történő tulajdonjogának megszerzésére és a birtokba lépésre a kölcsön folyósítását követően kerülhet sor, az ingatlan eladójával kötött megállapodás szerint 2022. június 30. napjáig terjedő határidővel.

A TÁRSASÁG AZ INGATLANT FÉMKERESKEDELMI TEVÉKENYSÉGE KÖZPONTJAKÉNT, LOGISZTIKAI ÉS RAKTÁROZÁSI BÁZISAKÉNT KÍVÁNJA HASZNÁLNI.

A 2021. évben megkezdett fémkereskedelmi tevékenység 2022. évi intenzitása a várakozásokon felül alakult, ezért az eredetileg 2023. évre tervezett ingatlanvásárlás megvalósítása az idei év első félévére indokolttá vált. A társaság az új telephely által nyújtott infrastrukturális lehetőségek kiaknázásával, kereskedelmi tevékenysége kiterjesztésével tervezi a piaci igényeknek megfelelő országos ellátás biztosítását.

Címlapkép: BÉT