Nagyot nőtt az ÉPDUFERR

Nagyot nőtt az ÉPDUFERR

Pénteken közzé tette 2021-es éves jelentését valamit közgyűlést tartott az idén, a BÉT Xtend piacára bevezetett ÉPDUFERR. Forrás: porfolio.hu


Forrás: 2022. április 25. 16:59 portfolio.hu

Árbevétel az előző évhez képest 39 százalékal nőtt így a mérlegadatok alapján 2021-ben 4,8 milliárd forintra emelkedett. Az építőipari árbevétel 4 milliárd forintot tett ki, míg a további árbevételt az építőanyag és a tavaly év közben elindított acélkereskedelmi tevékenységéből képezte. A 2020-as évhez képest a cég kereskedelmi tevékenységét növelni tudta 2021-ben, az üzletágak egymáshoz viszonyított árbevételét a korábban megfogalmazott törekvéseiknek megfelelően sikerült megosztania és diverzifikálnia. Míg 2020-ban a generál kivitelezésből származott a társaság árbevételének 90 százaléka, addig tavaly már ez csak 83 százalékot tett ki a növekedés ellenére.

A vezetőségi jelentésből kiderült, hogy 2022-ben további árbevétel növekedéssel kalkulál a menedzsment, melyet továbbra is elsősorban multinacionális és magyar nagyvállalati megrendelésektől remél és továbbra sem számol a lakásépítési piaccal. Építőanyag kereskedelmét a cég egy hálózathoz való csatlakozásával kívánja növelni mellyel jobb ellátásbiztonságot és eredményességet vár.

Az acélkereskedelmi tevékenység az első negyedévben a várakozásokhoz képest jelentősebb forgalmat bonyolított köszönhetően az Ukrán-Orosz háború következtében bekövetkezett pánikszerű felhalmozásnak.

A megnövekedett kereskedelmi igények kiszolgálása miatt a későbbre tervezett telephely bővítésüket korábban akár az idei évben megvalósíthatja a cég, mivel jelenlegi raktári kapacitásuk a teljes kihasználtság mellett működik.

A cég acélkereskedelmi tevékenységét az elkövetkező időszakban országos értékesítési hálózat kiépítésével kívánja szélesíteni az acélfeldolgozási szolgáltatásokkal együtt. Acélfeldolgozásból 2021-ben árbevételt még nem mutatott ki a társaság, így ez idén várhatóan változni fog mivel az idei harmadik-negyedik negyedévre tervezi befejezni a pályázatokon nyert gépek telepítését és egyéb személyi és technikai feltételek biztosítását.

A közgyűlése elfogadásra került a társaság 2021-es mérlege, MRP program indításáról, új igazgatósági és felügyelő bizottsági tagok megválasztásáról valamint osztalék fizetéséről döntöttek. Az osztalék mértéke részvényenként 1,15 forint ami mintegy 2 százalék részvényenként.

Az ÉPDUFERR részvényeit idén, 2022.02.11-én vezették be a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacára. A részvények névértéke darabonként 10 forint, a piacra történő bevezetése 50 forinton történt. Jelenlegi árfolyama 45 forint környékén mozog.