Technológiai modernizációs projekt

Technológiai modernizációs projekt

Elindult az ÉPDUFERR Nyrt. technológiai modernizációs projektje Dunaújvárosban. A projekt keretében eszközbeszerzés, képzési és tanácsadási szolgáltatás igénybevétele, továbbá megújuló energiaforrás kiépítése valósul meg. A projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében valósult meg 164,45 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Forrás: 2022. dec. 7.  New Technology

A GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00825-ös azonosítószámú projekt a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című felhívás keretén belül valósul meg.

A fejlesztés célja a cég tevékenységeihez, a lakó és nem lakó épület építése és a fémszerkezet gyártáshoz kapcsolódik.

A sajtóeseményen az Épduferr Nyrt. kollégái bemutatták a pályázati forrás segítségével beszerzett új gépeiket, látványos működésük közben, hogy mindenki számára kézzelfoghatóbb legyen, milyen sokféle képpen lehet felhasználni ezt az anyagot.

A most beüzemelt gépekkel a lakossági igényektől kezdve egészen az ipari felhasználásig bármit meg tudnak valósítani.

Az acélt egyre gyakrabban használják belső terek dekorálására, térelválasztók, lépcsőkorlátok készülnek belőle, vagy kerítés elemek, homlokzati burkolatok. Az új lézergéppel bármilyen minta kivágható csak a képzelet szab határt.

Ipari felhasználás terén használható, szerkezetépítésben, az állványok és zsaluzatok készítésénél, valamint az épületgépészeti rendszerek összeállításánál. Így a termékek között megtalálhatók hidegen és melegen hengerelt lemezek, bevonatos lemezek, zártszelvények, különböző profilok, gerendák, betonacélok és melegen hengerelt rúdanyagok.

Furda Roland, Acél kereskedelmi és gyártási igazgató külön kiemelte, „hogy bár az acélpiaci helyzet az elmúlt időszakban a környezeti hatások következtében volatilissá vált, de az Épduferr Nyrt acélkereskedelmi és  lemezmegmunkálási üzletága, az Eximferr bizakodóan tekint a jövőbe, hiszen köszönhetően a folyamatos fejlesztéseknek és a szakértő kollégáknak októberben rekord eredménnyel zártunk”

Fodor István az Eximferr gyártási főosztályvezetője a gépeket működésük közben prezentálta, így biztosítva azt, hogy minél átfogóbb képet kaphassunk a fejlesztés részleteiről.  A beruházásnak köszönhetően immár két műszakban folyamatosan zajlik a gyártás, ezzel megsokszorozva a kapacitást és az alkalmazottak számát. Nagy öröm számomra, hogy ezt az eredményt, egészen a kezdetektől nyomon követhettem és hozzájárulhattam a sikerek eléréshez, azonban biztosan állíthatom, hogy még egy hosszú út áll előttünk, hiszen mind a hazai, mind a nemzetközi piacon meg tudjuk állni a helyünket ezzel a háttérrel és szakértő támogatással.
 


A projekt elemi a következőek:

Eszközbeszerzés: sorjátlanító, csiszoló gép, lemezolló, élhajlító berendezés, plazma és lángvágó valamint lézervágó berendezés beszerzése. A beszerzésre kerülő eszközök segítségével a cég fémszerkezet gyártási és építési tevékenysége fejlődik, továbbá kapacitása bővül.

Képzés: IKT képzések és soft skill tréningek az általános és munkahelyi kompetenciák fejlesztésére.

Tanácsadási tevékenység: vezetői coaching igénybevétele. A képzés elsősorban vezetéssel kapcsolatos témákra irányul, és aminek a célja a vezetői teljesítmény növelése.

A projektben megújuló energiaforrás, napkollektor kerül telepítésre, ezzel is hozzájárulva az energiahatékonysági szempontok minél nagyobb figyelembe vételére a munkavégzés során.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz programnak köszönhetően az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális és Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetés társfinanszírozásával 164,45 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásból, 45 % önerő hozzáadásával valósul meg 2021.10.28-2023.09.30 között.

Projekt megvalósítási helyszíne: 2400 Dunaújváros, Verebély út 14. hrsz: 780/32

A projektről a https://epduferr.hu/palyazatok oldalon olvashatnak.

További megjelenések:
DunaOnline
Techmonitor
DUOL
Portfolio