Felhasználási szerződést kötött az Épduferr

Felhasználási szerződést kötött az Épduferr

Címlapkép: BÉT. Az Épduferr bejelentette, hogy a 2023. június 27-én közzétettek szerint létrehozott GeoAkku Kft. az energiatárolás alternatív lehetőségeire vonatkozó találmány hasznosítására 2023. augusztus 29-én a találmány jogosultjaival felhasználási szerződést kötött.

Forrás: portfolio.hu 2023. augusztus 30. 10:50

A felhasználási szerződés rendelkezései szerint a GeoAkku Kft. díjfizetés ellenében Magyarország területén határozatlan időtartamra jogosult a találmány kizárólagos felhasználására. A szerződés a hatályba lépését követő egy éven beül nem mondható fel.

A felhasználási szerződés alapján a GeoAkku Kft. rendelkezik azokkal a jogosultágokkal, amelyek a tevékenysége előkészítése során létrejött jogviszonyok keretében az MVM Energetika Zrt-vel létesített stratégiai együttműködési keretmegállapodás teljesítéséhez szükségesek. A stratégiai együttműködési keretmegállapodással a felek az együttműködés lehetőségeit azonosították, amely nem jelent a megvalósítással kapcsolatos kötelezettségvállalást. Az együttműködés részletes szabályait a felek egyedi megállapodásokban tervezik meghatározni.

A szükséges feltételek rendelkezésre állását követően a GeoAkku Kft. megkezdi a találmány ipari megvalósíthatóságának vizsgálatát.