LINUM projekt

LINUM projekt

Nagykovácsi Élelmiszer Üzlet – Linum Iroda- és szolgáltatóház„Nagykovácsi Élelmiszer Üzlet – Linum Iroda- és szolgáltatóház”


Építtető:                                             Vörösvár Invest Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Fővállalkozó kivitelező:                      ÉPDUFERR Zrt.
 

Nagykovácsi szívében egy új, környezetbarát, megújuló energiákat hasznosító városközpont épült.
Átfogó koncepció részeként került telepítésre a Linum udvar és így megteremtődött a város jövőbeli rekreációs és intézményi parkja.
Az épületegyüttes egyik szárnya irodáknak ad otthont, további két egység pedig szolgáltató és kereskedelmi funkciókat tölt be, többek közt egy Fitness centrum, kereskedelmi egységek, ételbár kaptak helyet valamint egy élelmiszerüzlet is létesült.

Az épületegyüttes lépcsőzetes tömegalakítása igazodik a terület természetes adottságaihoz, azt lekövetve belesimul a környezetébe. Az épület szín- és anyaghasználatában modern, egységre törekszik, szürke gránit lábazata és térburkolata, az üvegfelületek, a törtfehér homlokzatok, a nyílászárók, üvegkorlátok szálcsiszolt, lakkozott alumínium felületei és a világos antracit színvilág harmonizál.

Az épületegyüttes szerkezetépítése során 400 tonna betonacél és 4.000 m3 beton került beépítésre. A Linum udvart övező közterületek út és járdaburkolatai megújultak és egy új körforgalom is kialakításra került. Az épületek befejezésével 3.000 m2 tetőkert, további 3.600 parkosítás és egy új sétány kiépítése is megvalósult.

A teljes épületegyüttest átadtuk 2021. év végén.
Az élelmiszerüzlet 2021.09.30-án megnyitotta kapuit a vásárlók előtt.